top of page
Authorized Partner - Ruckus Wireless
RUCKUS WIRELESS
- Simply Better Wireless

Ruckus Wireless är ett amerikanskt bolag som specialiserat sig på att tillverka WiFi-produkter. De startade 2004 och är idag tredje största tillverkaren av WiFi-system för företag och operatörer.

 

Deras lösningar ger bättre prestanda till användarna till lägre kostnad för ägaren. Ruckus passar till alla typer av trådlösa nätverk, från de största till de minsta.

BeamFlex - Innovativ antennteknik

En vanlig antenn strålar radiosignalerna precis som en glödlampa all energi i alla riktningar.

 

Den unika och patenterade antenntekniken BeamFlex bygger på antenner som i olika formationer intelligent koncentrerar och riktar radiosignalerna mot den trådlösa klienten. Det hela kan jämföras med hur en ficklampa kastar en ljusstråle.

 

Eftersom BeamFlex-tekniken kan koncentrera och rikta accesspunktens energi har Ruckus lyckats uppnå fördelar som andra WiFi-tillverkare inte är i närheten av – bättre täckning och stabilare signal till varje klient.

Gästaccess är nu enklare än någonsin!

Många företag får ofta besökare som efterfrågar trådlös internetuppkoppling. Hotell, köpcentrum, campingplatser m.fl. Det förväntas mer och mer av besökarna att det skall erbjudas trådlöst nätverk.

 

ZoneDirector controller levereras med inbyggd funktion för gästaccess så att man kan erbjuda gäster temporär internetuppkoppling med hjälp av engångskoder.

 

I många konkurrerade lösningar är gästaccessfunktionen oftast ett tillval och kostar extra. I ZoneFlex-systemet ingår alltid funktionen för gästaccess.

En pionjär på Wi-Fi marknaden.
Produkter av absoluta toppklass!

Ruckus har utvecklat produkter inom flera olika segment sedan starten och de befinner sig i den absoluta framkanten när det gäller innovativa lösningar för trådlös kommunikation. Deras första stora framgång kom med produkterna i MediaFlex-segmentet. Dessa produkter är främst för IP-TV-operatörer, såsom Telia, och de används för trådlös spridning av IP-TV-signaler i hemmet.

 

Andra framgångar är inom skolan, där dagens krav på mobilitet med många klienter skapar en komplex radiomiljö. I denna miljö gäller det att kunna leverera bra prestanda till alla klienter, vilket Ruckus har bevisat fungerar i oberoende tester i verkliga miljöer. En av de största framgångarna i Sverige är alla arenor där Svenska HockeyLigan (Elitserien i ishockey) spelar. Utmaningen på arenorna är extremt många användare på mycket begränsad yta. Här kommer Ruckus smarta antenn till pass, som skapar betydligt mindre störningar än andra lösningar.

 

Ytterligare framgångar har Ruckus vunnit bland telekomoperatörer. De bygger mycket stora WiFi-nät för att komplettera och förstärka tillgången på datatrafik. Tillsammans med smarta accesspunkter och en mycket genomtänkt lösning för att hantera dessa och integrera dem i resten av nätet har Ruckus en otroligt skalbar lösning.

bottom of page